Något roligare, något annorlunda

Min andra bröllopsfotografering med annan kultur, så stolt och så roligt!! :D Bilderna och videon blev precis som jag tänkt och planerat, sisådär mellan sagolikt, glammigt och romantiskt. Bollywood you know! ;)
..Och precis som vanligt respekterar jag bröllopsparet genom att bara publicera bilder jag fått tillåtelse för. :›

Russian

Matt läppenna som ger en äckligt snygg röd färg på läpparna. Fint att använda på fester och finare tillfällen. :)

Bollywood

Valde att skriva ett inlägg trots att jag är alldeles utbränd av huvudvärken som tar kål på min hjärna och kropp. Har nämligen gjort en grej som jag glömt att berätta om och visa för er. I oktober filmade jag en av mina första bröllopsfilmer. Ovan ser ni en liten "smygtitt" på hur den ser ut. :)

Träna, träna, träna!

Hej alla fina! Hoppas allt är bra med er! Jag mår lite bättre än vad jag gjorde under natten. Då kunde jag inte sova på grund av ett fruktansvärt jobbigt illamående! Blä! Här sitter jag nu nedgrävd i en tjock tröja och tjocka mysiga strumpor för att inte frysa ihjäl. Mysigt hihi, speciellt när man, utöver det, har muskelvärk i vartenda cell i kroppen, ännu bättre eller hur? NOT! Har i alla fall kommit tillbaka till träningsbanan igen och det tycker jag är bra, TRA LA LA LA LA! Hejdå!

Manifestation

Igår var manifestationen av Imam Hussein (as) i Malmö, och jag var där och filmade för första gången! :)

Frågor kring foto & teknik

Det har fallit ner några kommentarer som jag tänkte ta och svara på. Ställ gärna fler om ni har några. Jag svarar gärna. :)
Vad använder du för redigeringsprogram?
Jag använder Photoshop
Hur lyckas du ta så fina bilder sis? Jag har själv en canon o den lär ta bra bilder men jag suger på att fotografera, tips på hur jag kan bli bättre?
Det enda jag kan tipsa om är att våga testa, allt från olika vinklar, ställningar och inställningar. Och jag lovar att det hjälper. Kom ihåg att man lär sig av sina misstag och det är då du kan få de bästa resultaten. :) Bilden ovan är ett exempel och bevis. Det är en bild som jag tog i Kairo år 2005. Det jag använde mig av var en vanlig liten kompaktkamera med 5mpix - och en grym vinkel som fick bilden att se proffsig ut.
Otroligt vacker bild! Skulle du kunna förklara vad för inställningar då du tog bilden? :)
Tack så mycket! :) Här använder jag f 4,5, slutartid på 13 s och ISO 100

Vad använder du för kamera? Riktigt fina bilder mashallah! :D
Tack så mycket! :) Jag använder en Canon EOS 550D.
Riktigt fina bilder! Jag undrar om du använder en mac dator? Och om du använder det kan du då skriva vad som är bra med den alltså jämföra med en vanlig windows.
Skillnaden mellan en iMac/Mac och en vanlig PC ligger mest i designen. En Mac/iMac är mycket snyggare i designen jämfört med en vanlig PC. Den tar mycket mindre plats men har ändå "allt". Sånt älskar jag som tycker om ordning och reda. Att den tar mindre utrymme, och har en bra skärm som jag kan titta på bilder, var också något som var viktigt för mig. Jag skulle dock INTE vilja påstå eller ljuga om att en Mac/iMac är snabbare än en PC, för det är den inte. Du kan hitta en dubbelt så snabb dator för hälften av pengarna. Det är så mycket mer som jag skulle vilja skriva här, men jag vill inte uttråka dig med en massa teknikska detaljer. :) Jag skriver en kort och koncist lista istället:

Fördelar med iMac:
♥ stilren och säker design på utsidan
att Mac har snyggare och coolare funktioner, medan PC snor dem...
♥ att du får i stort sätt samma prestanda vilken plattform du än väljer.
♥ att du får "bättre" säkerhet till din dator
♥ att Mac kan köra både Apple och PC program, även om det kan bli lite dyrare.

Nackdelar med iMac:
- att designen på "insidan" kan vara krångligare och svårare för en PC erfaren och van användare, speciellt när man inte kan hitta saker som man hittade på 1 sek i en vanlig PC.
- att alla program inte finns/svåra att få tag i till Apple datorer, eller kostar mer
- att många pc-modeller låter dig bygga ut batteri, hårddisk, grafikkort mm betydligt mer effektivt än hos en iMac.
- du betalar dubbelt så mycket för en iMac/Mac, när du i själva fallet kan få en dubbelt så snabb PC för hälften av pengarna.

Sist men inte minst är jag  glad och tacksam för responsen (och allt annat jag fått) på den senaste plåtningen, ska ni veta! Klicka dig till min Facebooksida på högerspalten så kommer du dit, där uppdateras nyheter punktligt!

Rött är Romantiskt

Här kommer tre ytterligare bilder från fotograferingen. Det har verkligen varit svårt att välja ut de bästa bilderna, för jag tyckte bokstavligt talat att alla var bra!

De senaste dagarna sedan skolstarten har jag varit upptagen med skolarbeten. Nu är det på g igen och jag kämpar med sista, stora, och tydligen mest avgörande uppgiften i kursen! Wish me luck!

Färg(glad)

Här kommer några bilder till som jag tog förra veckan. Modell Mona och fotograf Mona (jag så klart hihi ;)). Tycker om de härliga färgerna i bilden, och modellens leende som gör bilderna färggladare.

Idag har jag spenderat tiden till att repetera inför högskolan. Jag har en lång föreläsning, plus någon typ av redovisning imorgon så det är bäst att fräscha till minnet nu efter det långa, härliga jullovet. Njöt sista timmarna hemma hos mormor med några släktingar som sällskap. Det var härligt! Imorgon blir det back to the old rutines som gäller. ;) Vi hörs!

23.43

Idag har jag lagt ner lite tid åt att fota självporträtt till Facebooksidan och bloggen. Tyckte att sidorna saknade bilder, så snart blir det en förändring på det. Bilderna blev hyfsat bra, jag är nöjd och glad! Nu ska jag försöka pilla på koder och sen lägga mig för att vakna tidigt och njuta av min sista lediga dag!

The Rose Seller

Här är två bilder från senaste plåtningen med M och F. Vi körde på två (som sedan blev tre) olika teman var, så att plåtningen innehöll smink, tre omklädningar och några småpynt. Jag hade dessutom köpt nya prylar så jag höll på och testade med blixtarna ganska länge. Tänk att tjejerna inte klagat eller tjatat trots det. Det gör att det fortfarande känns riktigt kul att fota och redigera dem. Jag har redigerat färdigt alla egentligen men vill inte publicera alla samtidigt, dels för att det är två olika teman men även för att det kan bli långtråkigt att titta på samtidigt. Så det kommer några fler serier snart, håll utkik! ;)

Dagens plåtning

Har varit och plåtat två fantastiska tjejer idag, som är två av mina närmsta vänner. Temat får förbli hemligt nu men ni kan väl gissa? Plåtningen blev i alla fall lyckad och jag läntar efter att få visa bilderna (och de på att få se dem). Jag har redan retuscherat färdigt några, skulle ni vilja se? :)

Nyårsdagen

Här kommer snabbt uppklippta bilder från nyårsdagen hos de bästa (tagna med mobilen). Sov över hos mina fina kusiner och spenderade nyårsdagen med dem. Vi hade alldeles roligt ihop! Vi åt så mycket chips, godis och diverse godsaker (bland annat kladdkaka som är min stora favorit) så det gjorde ont i magen. Kollade på skräckfilmer och några klipp ur Jackass för att göra kvällen ännu mer otäck. Väl ute fick vi se fina fyrverkerier och ha kramkalas vid tolvslaget (och bryta nyårslöftena två minuter efter). Tråkigt att man dessutom fick höra dåliga nyheter som hänt under natten, det är hemskt att mord ökar i Malmö!