Recension av ELF-produkter


Nu har mer än en vecka gått och jag har hunnit testa lite på produkterna. Skrev en kort recension som efterfrågades.

1. Mineral Blemish Kit
"Heal and disguise blemishes with the all natural Mineral Blemish Kit. This translucent powder has active acne fighting ingredients like natural Sulfur, Tea Tree and Willow Bark to treat acne and prevent future breakouts while penetrating deep into the pores to control blackheads."

Mitt omdöme: Jag har inte så mycket att säga om den här produkten egentligen, har endast använt den 3 gånger och har inte sett något större resultat, tyckte bara att den gav bättre resultat under natten. Men jag måste nog testa mer för att kunna betygsätta, så jag får uppdatera detta senare. Produkten är däremot transparent och känns bra mot huden. Ett plus till penseln som medföljer och fungerar bra till produkten.

2. Mineral Booster (Sheer)
"Achieve the ultimate, translucent ”photo finishing touch” to your makeup, our Mineral Booster melts into your skin, infusing it with key vitamins A, B and E to promote healthier skin that’s noticeably silkier and smoother. Completely sheer and ideal for all skin tones, Mineral Booster gently absorbs oil and minimizes the appearance of wrinkles, fine lines and pores for a beautiful even finish. Wear alone or buff over our Mineral Concealer and Foundation to lend extra staying power and to achieve a professional and stunning porcelain matte look that will last all day."

Mitt omdöme: Den här produkten är SUPERAMAZING och håller verkligen vad den lovar! Den funkade bäst över foundation tyckte jag och då får man verkligen en ”photo finishing touch”. Applicera med en kabuki-borste för bäst resultat.

3. Blush (Rose, Coral & Peachy)
"Create a subtle color definition to your cheeks that will add radiance and a glow, for a healthy look you can see. All our blushes are 100% mineral based with no parabens, no preservatives and no chemical dyes."

Mitt omdöme: Jag tycker att rougen är jättebra, lätta att applicera och bra pigment. Hade dock inte förväntat mig att färgen "Coral" skulle vara så ljus och att "Peachy" skulle vara så röd, såg seriöst ut som en påskkärring i den, haha. Jag vill ha mer åt det orange/bronziga håller. Så nej, tummen ner för färgen men upp för produkten.

4. Foundation (Warm)
"Transform your face into a flawless and smooth canvas with the mineral Infused Face Primer. Developed to combat excess oil, flaky dryness, enlarged pores and fine lines to result in a natural and youthful looking radiance. This clear multipurpose skin primer will prepare your skin so makeup goes on evenly for a lasting finish."

Mitt omdöme: Jag tycker att produkten är bra. Dock tycker jag inte att den täcker ordentligt, jag behöver använda ganska mycket och kanske blir det bättre med en primer under. Men den gav däremot en ganska naturlig och "smooth" look. Jag har inget ont att säga om produkten mer än att jag inte hunnit vänja mig vid den till 100% (har alltid användt flytande foundation innan), så jag ska ge den lite mer tid så att vi hinner lära känna varandra bättre.

Lost time is a constant presence


Två fina bilder från en plåtning i Januari.

Jag tycker att rubriken stämmer in på min vecka.
Förlorad tid har varit en konstant närvaro för mig. Veckan har varit hektiskt, och det har inte varit någon annan mer än mig själv, som skapat det hektiska. Jag har kämpat för att komma ikapp varenda grej jag missat i kursen (för ja, efter ett samtal med utbildningsledaren insåg de att jag hade rätt och så kom jag in, wiho!!) och ännu finns fler punkter som måste göras. Har därför varken prioriterat bloggen, fotograferingen eller något annat för den delen. Idag hade jag t.o.m. bokat in en plåtning, men det sköts upp just för att alla var upptagna och inte kunde. Så nu är det bäst att jag tar tag i berget innan den når himlen, tidsinställer ett inlägg till imorgon!

Nytt i sminkväskanFick hem ett paket med sminkprodukter från ELF förra veckan. Det innehåller mineralsmink. Ska bli spännande att använda något nytt och mer utöver det "vanliga", bl a för att slippa all klet med flytande foundation etc. Även om jag använder smink väldigt sällan till vardags. Återkommer med recension på produkterna under veckan om tid blir över.

Detta inlägg är tidsinställt, sitter förmodligen på seminariet med mina kära kurskamrater just nu.

09.30God morgon Sverige! Här har man vaknat med den obekvämaste muskelvärken på benen, går nästan som en nittioåring. Min kropp liksom shimmar fortfarande (första dagen på magdansen igår och det var fantastiskt härligt, vi lärde oss många häftiga koreografier som vi måste träna på under veckan, ska bli kul!). Har därför valt att sitta här på sängen och vila kroppen ett tag till innan jag börjar med the daily routines. Har käkat frulle och ska alldeles strax göra ett telefonsamtal, betala räkningar, skriva mail och plugga!

På återseende!

22.18

Det har varit en tuff vecka för mig med både plugg och monteringsarbete hemma. Men nu är allt med monteringen färdigt, saker ska bara undanplockas och läggas undan, puh! Plugg står på nästa punkt i listan, men jag känner att jag vill hinna ta min helg först, det behövs efter den dåliga nyheten ang. kursen igen. Jag blir snart gråhårig av detta! Men jag tänker ge det en chans till. Fixar det inte sig så struntar jag i kursen, känner att jag ligger efter med så mycket nu (på grund av det) så jag orkar inte ta igen allt när jag har den andra deltidskursen vid sidan om. Synd när jag tyckte att det var så roligt och intressant att läsa allt! J*vla databas som inte ville ta emot mig! Nu kommer jag att sakna den bästa gruppen också! :( Tur att det är helg nu så att jag kan göra annat. Pratade precis med bästaste kusinen och för nuvarande ser det ganska ljust ut med shopping, plåtningar och dans, wehoo! :D

Halvglad tjej

Barnsligt fint leende


Fotade de här två bilderna på sötisen i somras. ♥

Öppna paket, lyfta, spika, skruva

Hmm..ja det är i princip vad jag gjort när jag inte skrivit så mycket här. Huset var osevärt, saker låg nästan överallt och jag (läs:vi) ville bli färdiga med allt så fort som möjligt, mest för att njuta av resultatet men även för att slippa röran så klart! Men det var så KUL! Den här helgen har jag inte ens lagt märke till att den tagit slut, det har flytit på. Älskar att reda in hus och har gjort det hela mitt liv (drömde om att bli inredare eller ingenjör när jag var liten). Tänker därför fortsätta sysselsätta mig med det resten av veckan även om det ser halvfärdigt ut, funderar på att gå in i andra detaljer. Kanske visar resultatet sen. Nu måste jag fortsätta minska på högen med plugg som bildats nu under dagarna, tjoho!


Glädjande postpaket

Ni som läst min blogg de senaste dagarna har märkt att jag varit orolig över en småsak gällande den påbörjade kursen. Jag orkar inte riktigt ta upp det för det är en lång och komplicerad historia som skulle leda till att ni slocknar vid tangentbordet. Men nu har kursledaren övertygat mig om att vara lugn. Visst, jag försöker det nu när jag missat en del. Men jag känner inte att jag kommer att vara det förrän jag fått allt klart för mig. Jag har fortfarande ingen tillgång till kursen, och det stör mig för jag kan inte plugga ordentligt hemma. Lite surt när detta händer just med den kursen jag sett mest fram emot. :( Att jag igår hade ett samtal/diskussion med den mest otrevligaste människan jag träffat gjorde inte heller saken bättre, var så sjukt arg när jag kom hem, därav den dåliga uppdateringen igår, haha. Men AHHH, nu släpper jag all skit! För jag orkar seriöst inte tänka på det och lägga ner tid på att skriva om det, det är det inte värt! :) Nu putsar jag bort allt från minnet och tänker istället på mitt fina paket som jag fick levererat i måndags ...och som jag bara nästan glömde bort.

Det fick mig att bli varm i hjärtat och le, hihi...


SkryllegårdenIdag har varit en bra dag. Skrylle var en väldigt mysig skog trots allt och jag kom hem med bättre kunskap om naturen. Men inte bara det, utan också bättre koordination! Fy farao vad vi fick klättra och gå på branta och höga kullar. Har lite träningsvärk nu känner jag. Men det är bara bra att komma igång med det också. Det äckligaste av allt var nog när vi skulle håva. Vi skulle hitta djur och insekter från dammen, och ja..jag behöver nog inte berätta vad för arter jag fick se. :D Det var ändå intressant att läsa om dem och förstå hur deras liv fungerar. När jag kom hem fick jag dock läsa ett tråkigt mail. Fan vad det stör mig att det strulat med kursen!! Nu hinner jag inte skriva så mycket om det utan tänker lägga undan allt till imorgon och sova, för imorgon är ännu en lång dag..

Tack och lov att det finns andra saker i livet som kan göra oss glada, så att man blir på humör igen! ;)

Checking my bag!
Just nu; Packar väskan i panik. Vill hinna sova för att vila ut ordentligt till imorgon. Vi ska nämligen till Skrylle! Ska bli otroligt kul, hoppas bara att vädret gör vad den lovat!

Regnkläder - CHECK √
Stövlar - CHECK √
Sittunderlag - CHECK √
Skrivblock & pennor - CHECK √
Busskort - CHECK √
Matsäck och allt det där fixas imorgonbitti. Måste upp tidigt, god natt!

More to be checked...

School stuff
Tidsinställt

Måndag igen och det innebär plugg!
Märkte precis att det var länge sen jag sa eller skrev ordet plugg, och även länge sen jag hade skola en måndag för den delen. Idag börjar nämligen de vardagliga rutinerna igen. Trots det känns det som att jag började högskolan förra måndagen och inte i torsdags, vi hade så sjuuukt långa dagar! Redan första dagen gick jag från 9 till 8 på kvällen. Ja ni läste rätt, 11 timmar på en första skoldag alltså! Förstår inte hur jag överlevde den dagen alltså, höll seriöst på att dö av trötthet den sista timmen. Jag som haft så långa sovmorgnar under sommarlovet. Men men, det gick jätte bra i alla fall och det var verkligen roligt att träffa klasskompisarna igen. Kurserna verkar också vara intressanta så det är bara positivt. I år läser jag dock tre sidoämnen så det lär bli tufft. Men med lite roligare skolmaterial (som jag varit och handlat nu innan helgen) lär man väl klara sig? Nu är det bara kalendern som fattas - det viktigaste av allt när man går högskola. Vi har ju inte bestämda scheman så det måste planeras ordentligt, vilket är precis vad jag behöver göra just nu. Åter till pluggandet alltså...

Och just det! Fick lite strul med en av kurserna! :( Så nu kan jag inte nå något material varken från kursledarna eller föreläsningarna förrän den är fixad, åh vad jag hatar när det strular! Hoppas det fixar sig snart så att jag kan planera och plugga utan stress!

Düden waterfallÄr inte bilderna helt magiska?

Man tror ju nästan att jag varit på ett sagolikt regnskog. Men sanningen är att det verkligen var lika magiskt vackert som på bilderna. Vattenfallen fanns i olika former och mängder, och för att inte tala om de vackra växterna och naturen. Düden är alltså en plats att rekommendera när man är i Antalya, och precis som den första bilden talar så finns lite allt möjligt i stället. Det finns gott om restauranger och man kan även ta med sig egen mat för att ha picknick på parken, perfekt!

Nu måste jag bara berätta om piraten på femte bilden nerifrån. Honom såg jag från långt avstånd när jag fotade vattenfallen, han hade en hel folkmassa runtomkring sig och jag kunde därför inte se vad det var som lockade till sig folket. Blev lite fundersam och nyfiken, jag undrade vad han gjorde. Under tiden hade jag två unga pojkar som följde efter mig, tittade på när jag fotade och som verkade nyfikna. Efter ett tag vågade de sig fram och frågade lite grejer. Självklart trodde dem att jag var turk av en anledning, och jag svarar lite på turkiska när jag ändå förstod frågan och kunde besvara den. Detta leder så klart till att de fortsätter prata turkiska med mig, men denna gång förklarade jag att jag inte kunde så mycket. Det var lite svårt att tro för dem då de tyckte att jag hade en bra dialekt (haha). Jag tackade de söta pojkarna och gick vidare tills jag möttes av piraten som hade tjuvlyssnat på vår diskussion. Nu visste han att jag var en turist och utbrast Are you a family?? Jag och min lillebror tittade förvånande och gav ett ärligt ja. Then come here, come come come... Jag och min lillebror förstod inte riktigt vad som var på g. Skulle han visa oss något? Eller göra något trick? We'll take a picture together! Utbrast han några sekunder efter. With my camera? Frågade jag fundersamt när jag inte kunde se någon fotograf. No, we have a professional photographer, sa han och pekade mot träden. För ja, där stod han bakom en buske och gömde sig!

Hahaha, jag kan inte förklara med ord hur rolig och smått pinsam den situationen var! Men varför skulle han stå där och gömma sig bakom en buske? Man vill ju se fotografen, haha! Det var i alla fall roligt och minnesvärt nu när jag tittar tillbaka på bilderna, förvänta er ett inlägg med dem senare. Annars är detta det sista bildinlägget. Jag kaaanske publicerar något inlägg med video, men det lär dröja. Hoppas ni gillade årets Turkiet inlägg i alla fall. :D

Strawberry


Min alldeles nyköpta body butter doftar ljuvligt, jordgubb! Älskar att smörja in mig med dem, speciellt när de luktar godis, vanilj eller kokos, åh!!:}

Antalya (del 2)


Fler bilder från hamnstaden Antalya, Juni 2011

Här är fler bilder från Antalya. Jag älskade havsutsikten från staden och de smala vägarna mellan husen.
Idag har jag haft en ovanligt lång skolstart, kom hem för 1 timme sen och är helt slut efter 11 timmar på skolan. Tur att det inte är varje dag man har det. Nu kanske ni undrar vad i helvete jag gör här när jag är fullkomligt trött och håller på att somna på tangentbordet. Men jag har faktiskt inte haft tid till att leta efter kurslitteraturen så jag var tvungen att göra det när jag kom hem. Men nu ska jag äntligen sova för att orka med dagen imorgon. God natt! ♥