Make up storeDetta är min nya investering på make up.
Make up stores nya Matt Foundation. Jag har hört mycket bra om den lilla flaskan så jag passar på att testa. Det bästa med den är att den är väldigt tunn i konsistensen, och täcker samtidigt, och känns därför inte kladdig på huden, vilket jag uppskattar otroligt mycket då jag är väldigt petig med foundations. Har inte hunnit testa den så mycket än, men än så länge känns det bra. Återkommer med en bättre recension...

Today

Efter en mycket ansträngande vecka har jag pausat början av denna helg med lite sällskap och annat kul. Idag har t.ex. jag och min lillebror varit ute och handlat inför mors dag imorgon. Vi har bakat morotskaka och myst med familjen. Avstressande och lugn helg med andra ord. ♥

Lillebror med hans mini-cola som vi fick utanför City Gross idag.

Är inte flaskorna för söta???


Söndagen består däremot av plugg plugg o återigen plugg. Hej hej, från en, just nu, omotiverad tjej!

Answers on photo-related questions

Jag vill dela med mig av några bra frågor som jag fått senast, tänkte att det kanske skulle vara intressant för er att läsa.

Hej.

Du har hu gått på heleneholmsgymnasium och du har läst bild och foto C. Tycker du att jag ska välja ämnet och kan det passa mig som inte har läst foto innan? Vad kan det ge för bra erfarenheter i framtiden som du nu kan tacka för att du har läst detta ämne?

Jag är väldigt tacksam för svar för jag är lite osäker om jag ska ta detta ämne.


Hej!

Yes, jag gick på Heleneholm, men jag läste Bild och Foto B, inte C (tror inte C-kursen finns?). Jag valde dock bort bild och läste bara foto då, eftersom jag endast ville fokusera på det.

Enligt mig, var kursen väldigt utvecklande och utmanande. Vi hade oftast s.k. fotomaror och det tyckte vi var jätte roligt! Det innebär att vi får komma överens om ett visst antal teman som vi fotar och har deadline på, därefter får man presentera sina bilder och eventuellt få någon feedback. Vi fick alltså väldigt sällan undervisning i hur man fotograferar, utan bara tips lite då och då om man behöver det. Kursen var väldigt givande för mig som älskade foto och ville utvecklas mer. Hade jag inte valt den kursen hade jag förmodligen inte tänkt på färger, vinklar, ljus m.m. när jag fotar idag.

Jag rekommenderar kursen till dig som har bra fotokunskaper, men som gärna vill gå ett steg vidare med det. Den är också bra för dig som inte har fotat tidigare, men som har ett väldigt stort intresse för foto och har en vilja att utvecklas och jobba kreativt. 

Jag hoppas att du fick svar på dina frågor, lycka till! :}


♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦    ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦     ♦

Hej!
Eftersom du har en så bra erfarenhet inom fotografi, tänkte jag att du möjligtvis kunde hjälpa mig med att göra en bild reportage. Vi har en uppgift i skolan att göra en bildreportage och jag har ingen fantasi alls eller rättare sagt, har ingen aning om vad jag ska ta för foton? Kanske om du möjligen hade färdiga foton som du kunde skicka eller bara exempel och har ideer om vilka bilder jag ska ta? Det ska vara minst 5 och max 30 bilder. Skulle vara jätte snällt om jag fick ett svar så snabbt som möjligt!
Tack så mycket i förhand!

Hej!

Ett bildreportage handlar ju inte bara om att knäppa ett antal bilder och lämna in. Det ska ju berätta och förmedla något, och bilderna ska även "hjälpa varandra" så att det bildar ett bildreportage. Det kan t.ex. vara en berättelse om något/någon som du har sett och varit med om under någon timme/dag/vecka.

Jag tror inte att jag har några bilder som direkt kan förmedla någonting eller som du kan skapa en berättelse utav. Om ditt arbete får innehålla ett fritt ämne utan några speciella "ramar" så föreslår jag att du utgår från någonting som du själv är intresserad av, något intresse eller hobby som du skulle vilja dokumentera, det brukar bli bättre och lättare då. Följ t.ex. en person under en hel timme/dag/vecka och skriv ett reportage om ett yrke, eller utgå från en plats och kolla vad som händer där under en given tidsrymd, det borde generera ganska intressanta foton. Jag kan inte direkt tipsa om något specifikt för jag vet ju inte vad du själv är intresserad av. Men tänk framförallt på att bilderna ska svara på frågor som var, vem, hur och varför. Du ska alltså genom bilderna förmedla var (personen som du valt att följa) befinner sig, vem som är där, hur eller vad personen gör på platsen ni befinner er i och varför. Sen i bildtexten skriver du en kort, vägledande text om bilderna.

Jag hoppas att jag hjälpt dig lite på traven. Lycka till! :}


Why would we keep hiding it?


Oh, älskar den! ♥ Videon · Texten · Musiken · Wael Jassars röst

Ps. Återkommer med svar på era frågor imorgon Inshallah!

Black and White Package


Bild tagen med mobilen.

Hade beställt några plagg som (äntligen!) hade kommit idag, ruuusade till posten efter mötet och hämtade upp dem. Wohooo, nu ska det testas!! :} Jag var dock lite tveksam på om jag tagit för stor storlek till jeansen, så jag får väl testa och se, och hoppas på att de passar. Men men, det var i alla fall ganska skönt att få ett paket med kläder som jag kan få unna mig med ett tag nu efter all strul mellan dagarna. Idag var jag på ett kort möte med gruppen, vi pratade lite om det sista inför examinationen men även lite annat utanför ramarna, hihi, det var verkligen roligt att träffa dem den lilla stunden. Annars har mina dagar verkligen gått som en berg- och dalbana! Har varit deppig, haft ångest och stress ena dagen och vissa dagar var jag pigg och glad och hade all världens energi och lust till att göra saker. Men det blir ju aldrig av!! Åhh vill bara göra klart allt som har med skolan att göra NUU, ha sommarlov och vara lite fri från annat så att jag kan hålla på med min kreativitet, om Gud vill så klart. Just nu vill jag bara ta allt som det kommer.

Ha det bra mina vänner! ♥


Hur farligt är hårfärgning?

Spola fram till 16.30

 

Jag har färgat håret en gång i mitt liv, och sen dess har jag bestämt att aldrig mer göra om det. Jag tror nog att jag håller vid detta beslut...


3 in 1 Scrub MaskAnvänder numera den här ↑ rengörande skrubbmasken för ansiktet, från The body shop.
Bra för bl.a. dig som har torr hud (precis som jag!!). Ansiktet blir väldigt mjukt och rent efteråt, den luktar helt okej dessutom.
I ❥ IT!

"En trippelverkande ansiktsmask med djuprengörande kaolinlera, mjukgörande honung och exfolierande havremjöl.."

Circle of life

Behöver jag nämna hur otroligt förtjust jag är i Vintäng Jewerlys nya kollektion Circle of life/Circle de la vie?
I'm in love with those four rings over here ↑ and the bracelet ofcourse.. ♥

Creativity and interesting presentationsVilken rolig dag det har varit, helt fullproppad med en hel del roliga grejer!
Inte så ofta det händer och jag gillar't! Var på skolan en halvdag. Träffade gruppen på morgonen och vi tränade inför vår show som vi skulle presentera lite senare på morgonen. Jag var regissören och skulle alltså träna på min roll. Typiskt mig att bli något som är fotorelaterat, höhö. Vi hann alla fall träna och ha roligt tillsammans. Detta är faktiskt en av de roligaste redovisningarna vi gjort, om jag ska vara ärlig. Vi fick läsa en bok och sedan skulle man redovisa det så att de andra kan leva sig in i boken på bästa möjliga sätt. Vår kreativa klass hade då en massa brillianta idéer så det var jätte roligt att titta på redovisningarna idag. En grupp hade till och med gjort en egen trailer till filmen, hur coolt som helst ju!!! Blev riktigt sugen på att göra en film själv, men det lär jag vänta med i ett tag till... Belönade mig själv med en fika på Redfellas efteråt, som förövrigt har de godaste smoothin ever!

Tattoo inspiration #2


Källa.

Här kommer lite inspirationstips på tattoos, som vissa av er önskat. Dessa är mina favoriter; små, enkla och "dolda". Enjoy. ♥
Klicka HÄR för att komma till förra inlägget med tattoo inspiration, de som jag personligen tyckte bättre om.

Just loving summer (and holidays)!
Helgen har faktiskt varit jätte skön.
Det har varit en massa +grader och gatorna kom plötsligt till liv igen. Fåglarna kvittrade, de flesta var lediga och kunde träffas, grillade och ja hela haleduttan. Är inte den känslan bara otroligt härlig? Och speciellt i Sverige, det förvandlas till ett paradis! Vad är livet utan att kunna träffa sina nära och kära hörrni? ♥

However! Jag har i alla fall hunnit gå en runda på stan med min syster, där vi kollat kläder och ätit Ben & Jerrys nya Peanut Butter Cookie Dough, som inte var lika god som vi förväntat, men vi tyckte att förpackningarna såg roliga ut som vanligt, hihih. Har även slappat, solat på vår balkong (och fått färg!!) samt träffat älskade släktingarna. Har tränat en del också, idag har jag muskelvärk i mage, armar och ben... >.<

Namnsdag


Random pic på mig och Z från grilldagen.

Idag har Mona och Monika namnsdag, grattis till mig själv!
Jag som annars aldrig brukar ha koll på namnsdagar, men denna gång var ett undantag för att min söta lillebror (och därefter resten av familjen) påminnde mig. Sötnosen! ♥ Unnade mig lite shopping som jag självklart kan visa senare. Kram än så länge!!

Behind the hidden walls


Behind the hidden walls of Afghanistan, are two women living two separate lives, separated by love and betrayal, living in a world torn apart by war and hate, facing the reality that freedom is not an opinion, and realizing that the love of a child has its price, and that the strength to survive comes from inside, discovering that the only way to freedom is death.

Gissa hur glad jag blev när jag idag hittade trailern till A thousand splendid suns (som jag skrev om igår)?
Så häääär glad, om inte mer. Jag rös i kroppen bara av att se trailern. Enligt författaren kommer premiären på sommaren någongång under slutet av året, förmodligen i November. Jag hoppas verkligen det, vill inte vänta alldeles för länge haha! :D Åhh, hoppas även att filmen är lika bra som boken! Vill verkligen inte bli besviken på filmen. Men det lär jag väl inte bli när jag tyckte att jag kände igen karaktärerna på trailern direkt, och lite av händelserna också. Ahh jag vet inte, vill se den nu! Längtaaar!!

Thousand Splendid Suns

24/4 2011

Bild på söta Z, från förra söndagen. :}
Älskar motljuset på bilden, hur underbart som helst! ♥ På tal om tusen strålande solar, så har jag precis läst ut den boken, av Khaled Hosseini. Och ja, vad kan jag säga mer än att den är otroligt bra? Ett plus för att vi skulle läsa den under kursen, inte ofta man får bra böcker att läsa ju. Denna bok väckte däremot mitt intresse för läsningen igen, trots att den var på engelska. Berättelsen lockade mig och jag kunde inte dra ögonen från boken förrän jag läst färdigt allt. Det är en otroligt sorglig historia som fick mig att fälla tårar jämnt. Väldigt känsloväckande med andra ord. Det är inte så ofta vi tänker på hur folk har det i krig och andra tråkiga förhållanden. Må Gud förstärka och skydda dem allihop. ♥

Kizil MaviGittin, boynumu büktün
Nasıl üzüldüm, nasıl üzüldüm,
Nasıl üzüldüm, bilemezsin,
Uyandim, bir sağa döndüm,
Bir sola döndüm, deliye döndüm,
Görsen ölürdün, gilemezdin

Başımın ucunda tek kelimelik ayrılık
Buyuk harflerle sessize çıkmış gitmiş
Elinde tuttuğun karar, bense sanık
Cezam muebbet aşk, tek sorun yalnızlık

Biraz kızıl, biraz mavi
Yalnızlığın asil rengi
Gun batmadan dönsen bari
Keşke dedim duymadın mı?
Sana dedim duymadın mı?