Instagram

För er som missat det så har jag blivit en flitig användare av Instagram! Följ mig om du vill se fler vardagliga uppdateringar! @tamanny
För övrigt har jag njutit av solen, pluggat och fotat modevisning. En full vecka med andra ord!

Vilken kamera rekommenderar du?

Jag har fått många frågor om min kamera som jag besvarat bland annat här. På senaste tiden har jag även fått en del frågor om vilken kamera jag rekommenderar. Här tänker jag besvara frågan och hoppas att jag är till hjälp. :)

"Du har inspirerat mig till photografi, ska snart köpa en canon eller nikon.. Vet egentligen inte vilken som är bättre, vilken rekomenderar du till en nybörjade som aldrig använt en systemkamera innan? :)
kram!"

Jag tror jag har nämnt det en gång men jag skriver det igen. Det finns igen skillnad mellan Canon och Nikon förutom märket. Det enda som kan skilja en kamera mot en annan är modellerna. Canon 1100D, Canon 500D, Nikon D3100 och Nikon D5100 är nybörjarkameror med de vanligaste specifikationerna (ISO, Inställningar, Vitbalans mm). Canon 5D Mark III, Canon 1D, Canon 7D, Nikon D3X, Nikon D800 är avancerade/professionella kameror. Professionella kameror har mer avancerade funktioner och givetvis bättre möjligheter för fotografering. Men allt detta kräver en professionell och långerfaren fotograf. Du kan alltså inte få bra bilder bara för att du köper en professionell kamera, det räcker inte! Du måste känna igen din egen kamera och "kunna" den. Jag har tyvärr stött på flera personer som köpt en kamera men klagat på att de inte kan få bra bilder med den. Självklart kan du, men för att få en bra bild måste du utvecklas och aldrig ge upp! Tänk på att det ligger mycket jobb och kreativitet bakom en bild. För att få en viss effekt kanske du till och med behöver andra kameratillbehör!

En annan sak som många tänker på när de ska köpa en kamera är megapixlarna. Glöm det! Alla kameror har samma bildkvalité! Megapixlar är bland annat bara till för dig som skriver ut bilder till stora affischer.

Den här bilden ↓har jag fotat med en vanlig digitalkamera (få megapixlar), flera blev besvikna och trodde att jag fotat den med systemkameran. Det stämmer inte! Bilden är fotad med en helt vanlig Sony digitalkamera!
Systemkameran kan ge möjlighet till fler bildeffekter! Bland annat denna ↓
Men som svar på din fråga så rekomenderar jag en nybörjarkamera som du själv känner dig bekväm med. Gå till din närmsta affär och be om att få titta på den, känns den bra för dig? Då är det bara att köpa, fota, utvecklas och aldrig ge upp! Jag garanterar att du blir en utmärkt fotograf då! :) Lycka till! ♥

Orange

Tredje bilden från senaste plåtningen. Gillar! :)
Slut på VFTn. Börjar bli tråkigt och kottarna är redan saknade! Vill ha sommar...

Go ahead and smile

En plåtning avklarad, väldigt nöjd och fler bilder kommer. :)