Frågor kring foto & teknik

Det har fallit ner några kommentarer som jag tänkte ta och svara på. Ställ gärna fler om ni har några. Jag svarar gärna. :)
Vad använder du för redigeringsprogram?
Jag använder Photoshop
Hur lyckas du ta så fina bilder sis? Jag har själv en canon o den lär ta bra bilder men jag suger på att fotografera, tips på hur jag kan bli bättre?
Det enda jag kan tipsa om är att våga testa, allt från olika vinklar, ställningar och inställningar. Och jag lovar att det hjälper. Kom ihåg att man lär sig av sina misstag och det är då du kan få de bästa resultaten. :) Bilden ovan är ett exempel och bevis. Det är en bild som jag tog i Kairo år 2005. Det jag använde mig av var en vanlig liten kompaktkamera med 5mpix - och en grym vinkel som fick bilden att se proffsig ut.
Otroligt vacker bild! Skulle du kunna förklara vad för inställningar då du tog bilden? :)
Tack så mycket! :) Här använder jag f 4,5, slutartid på 13 s och ISO 100

Vad använder du för kamera? Riktigt fina bilder mashallah! :D
Tack så mycket! :) Jag använder en Canon EOS 550D.
Riktigt fina bilder! Jag undrar om du använder en mac dator? Och om du använder det kan du då skriva vad som är bra med den alltså jämföra med en vanlig windows.
Skillnaden mellan en iMac/Mac och en vanlig PC ligger mest i designen. En Mac/iMac är mycket snyggare i designen jämfört med en vanlig PC. Den tar mycket mindre plats men har ändå "allt". Sånt älskar jag som tycker om ordning och reda. Att den tar mindre utrymme, och har en bra skärm som jag kan titta på bilder, var också något som var viktigt för mig. Jag skulle dock INTE vilja påstå eller ljuga om att en Mac/iMac är snabbare än en PC, för det är den inte. Du kan hitta en dubbelt så snabb dator för hälften av pengarna. Det är så mycket mer som jag skulle vilja skriva här, men jag vill inte uttråka dig med en massa teknikska detaljer. :) Jag skriver en kort och koncist lista istället:

Fördelar med iMac:
♥ stilren och säker design på utsidan
att Mac har snyggare och coolare funktioner, medan PC snor dem...
♥ att du får i stort sätt samma prestanda vilken plattform du än väljer.
♥ att du får "bättre" säkerhet till din dator
♥ att Mac kan köra både Apple och PC program, även om det kan bli lite dyrare.

Nackdelar med iMac:
- att designen på "insidan" kan vara krångligare och svårare för en PC erfaren och van användare, speciellt när man inte kan hitta saker som man hittade på 1 sek i en vanlig PC.
- att alla program inte finns/svåra att få tag i till Apple datorer, eller kostar mer
- att många pc-modeller låter dig bygga ut batteri, hårddisk, grafikkort mm betydligt mer effektivt än hos en iMac.
- du betalar dubbelt så mycket för en iMac/Mac, när du i själva fallet kan få en dubbelt så snabb PC för hälften av pengarna.

Sist men inte minst är jag  glad och tacksam för responsen (och allt annat jag fått) på den senaste plåtningen, ska ni veta! Klicka dig till min Facebooksida på högerspalten så kommer du dit, där uppdateras nyheter punktligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback