Side - Tropic Hotel

Det var alltså namnet på vårt hotell i Side. Ett väldigt lyxigt tresjärnigt hotell som låg fem steg från stranden!

Hotellet hade även väldigt trevlig personal som alltid var beredda på att hjälpa till, oavsett om de kunde engelska eller inte, vilket gillades starkt av mig.

Här är en av dem, gubben K↑, till höger, som jobbade på Tropic Market, en liten kiosk på hotellet som sålde allt från vatten, bröd och sötsaker. Han var väldigt generös och ville varje morgon kalla mig för "cok güzel hanim", tack, inte ofta man får komplimanger varje morgon liksom...
Hassan köpte ofta glass därifrån...

...och badade på hotellets mysiga pool.

Sedan träffade vi även på den här katten, hon var hungrig och drack lite vatten från poolen

Så vi tyckte synd och började mata henne dagligen. Katten började tycka om oss och gästade vårt rum vartenda morgon och kväll. Detta tyckte lilla Hassan inte så mycket om, vilket bildade komiska historier.

Ungefär så här såg det ut på hotellet ↓
Hotellet låg även mitt i centrum, så det fanns gott om restauranger och butiker i närheten.

Utsikt över kvällslivet utanför hotellet

Observera att alla bilder är Copyrightskyddade och får inte användas utan min tillåtelse!!

Den här resan var inte riktigt lik den första resan vi gjorde till Alanya (läs här). Den här gången reste vi nämligen ospecifierat, vilket innebär att man får ett ospecifierat boende. Vi hade misstolkat detta innan bokningen och fattade det som att platsen/staden, Antalya, var specifierad, och att boendet skulle avgöras av resebolaget. Men så var icke fallet. Bokar man till Antalya så har man bokat för hela Turkiets sydkust, rätt så lurigt tyckte vi då detta inte framkom tydligt förrän i resebeviset, och ganska tråkigt då jag hade planerat hela Antalya-resan ordentligt!! Men som tur så fick vi bo på ett hotell som vi stormtrivdes på, det gjorde hela resan värd! Det ända negativa var att vi fick byta hotell sista dagen, men det var ändå sista dagen, och även tur att vi fick uppleva hur en ospecifierad resa gick till, och att vi givetvis bestämde oss att det skulle vara första och sista gången vi bokade ospecifierat.

Haha, nu kanske detta var ganska tråkigt att läsa, vilket inte var meningen, jag skulle skriva om hotellet osv, men så var ju verkligheten, och det kan man ju inte ljuga om, allt blir inte bra alltid, och kanske var detta något som ni kunde fått nytta av? ;) Mitt tips alltså; se upp om ni ska boka ospecifierat, kolla allting nogrannt innan!  

Följ mina kommande inlägg om den här resan så får ni veta mer om vad som ändå gjorde resan lyckad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback