Den lilla halvön Side

Här tänker jag skriva en kort recension om hur jag upplevde Side.
För mig kom resan till Side som en liten chock. Jag hade, ända sen vi bokat resan ställt in mig på den stora staden Antalya med cirka 800 000 invånare, till skillnad från Side med endast 10 000. Med andra ord upplevde jag den sistnämnda staden som väldigt liten och med färre sevärdheter. När vi väl hade landat på Side och fått uppleva det ordentligt, ändrades mina åsikter en aning.

Turkiet är, som ni säkert alla vet, ett väldigt stort land, och vart du än åker finns det vackra miljöer. Side är en stad med mixen av både gammalt och nytt, och erbjuder ett bra utbud av shopping, restauranger och kvällsnöjen. Därför är den till för både dig som vill koppla av på din semester, och dig som vill "turista" runt i Turkiet. Det gamla som finns kvar är de historiska ruinerna, bla Apollo (se nedan↓), även en stor del av staden är gammalt och inte nybyggdt. Det enda som är nybyggt är turistområdena på staden, som är längs strandpromenaden. Är man trött på turistorter och vill bege sig ut till det mer verkliga turkiet, så finns de tre städerna Alanya, Antalya och Manavgat i närheten. Den sistnämnda kan du ta dig till för 10 ynka kronor för att komma till ett större utbud av shopping, restauranger och marknader. Sammanfattningsvis är Side till för de flesta smaker och plånböcker.

Det kanske ändå var meningen att vi skulle åka hit denna gång? Bara för att koppla av och inte springa runt i en stor stad med massor av sevärdheter... på en vecka!Kommentarer
Postat av: Din susu Alglali

Så fina bilder ! :-) jag vill nu till side .. Alltså nu nu haha :-P

2011-07-29 @ 00:20:06

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback