ManavgatEtt par minuter från Side ligger staden den vackra staden Manavgat. Dit åkte vi varje gång vi tröttnade på den lilla turiststaden. I Manavgat upplevde jag en äkta turkisk miljö än de andra turistorterna, för där bor många turkiska invånare, och på så vis upplevdes den mer som en turkisk stad. På så vis hittade vi även flera bazarer (bl.a. Kapali Carsi, som är berömd i Manavgat) för bland annat frukt, grönsaker, tusentals kryddor och kläder. En bra shoppingstad med andra ord, och med stort utbud av restauranger dessutom. Turkisk mat = yum yum!

Man tar sig enklast till Manavgat med en dolmus (minibuss) för 2 lira (~10 kronor). Man kan givetvis ta en taxi dit också om man känner för det, men då kostar det självklart lite mer. Vill man däremot åka till ställen som ligger utanför centrum får man byta dolmus, (bussarna är märkta med skyltar där det står vart de åker). Det passar bra för dig som kanske inte vill åka dit för shoppingen. Då finns massor av andra sevärdheter för dig, bland annat Manavgatfloden och ett berömt vattenfall, Manavgat Waterfall, som ligger strax utanför centrum. Dit åker väldigt många turister, och det märktes.

Mer hann jag inte se av den här staden. Jag tror nog att vi blev lite för yra i shoppingen då vi saknade det i Side, hehe. Men jag tycker absolut att det är värt en sväng eller två, så en dagsutflykt till Manavgat är absolut att rekommendera. ;)

...och fler inlägg om sevärdheterna i staden kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback