Åh du vackra stad, Antalya (del 1)Antalya ligger i min top10 lista av alla städer jag varit i hittills.

Så underbart vacker stad och jag känner verkligen ångrer över att vi bara stannade en dag! Antalya är tillsammans med Istanbul, Turkiets största och mest besökta turistort. Jag brukar till och med kalla det för lilla Istanbul. Hamnstaden är känd för sina gamla ruiner, historier och marknader. Trots den korta tiden vi var där hann vi se mängder med sevärdheter som jag har att dela med mig.

Vi åkte taxi dit en tidig morgon och efter två timmars bilfärd var vi äntligen framme i den vackra staden. Chauffören lämnade oss precis vid hamnen med väldigt vacker utsikt. Den fick mig att dö inombords och bara vilja gå vidare för att se ännu mer samtidigt som jag punktar av min "turistlista" som jag hade med mig.

Först tog vi oss till Kaleiçi som är den gamla pittoreska delen av Antalya. Det är dit de flesta turister vänder sig. Där finns nämligen gott om kyrkor, minareter, moskéer, marknader (bl a Marina Bazaar) och restauranger i typiskt turkisk gammal arkitektur, samt ett berömt klocktorn på Kalekapisi-torget. Lite längre in fanns även den kända gatan, Kebab street, där det endast bjöds på mängder av olika storters kebab.

Förutom det har Antalya två kända vattenfall i närheten; Düden och Kurşunlu. Den sistnämnda hann vi tyvärr inte med, visst sprutar lite ångest inom mig när jag googlar namnet och ser hur underbart vackert och magiskt det ser ut, men Düden var minst lika vackert!

Under vår dagsresa hann vi tyvärr inte med Karain-grottan, Hıdırlık-tornet vid Karaalioglu-parken och Hadrians port, samt sandstränderna Lara och Konyaaltı beach som är andra välkända sevärdheter i Antalya. Men staden är som sagt väldigt stor och man hinner absolut inte med allt under en dag. Så en ännu längre resa till staden i framtiden måste nästan bli av! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback