Färgen på dina kläder spelar roll



Färgen på våra kläder, inredningsprylar och väggar påverkar faktiskt vårt humör ibland. Och vem vill inte känna sig lycklig och lugn? Men hur gör man då för att uppnå den känslan av att vara hel? Jag läste några tips av färgteraputen Constance Hart där de beskrev de vanligaste färgerna:

Blåviolett: Blåviolett mjukar upp och lugnar nervsystemet och hjälper oss att få ro i sinnet. Den får oss att känna oss mer redo och bestämda liksom att inta en mer meditativ sinnesstämning. Den färgen på muggar, tallriksunderlägg, kuddar och blommor kan göra skillnad.

Gul: Gult skapar fysisk värme, hjälper oss att bearbeta tankar och att slåss mot tvivel och förvirring. Det är också en bra helande kraft mot depression och låg självkänsla.

Turkos: Det turkosa stråket stärker och hjälper immunsystemet. Att bära en vacker kappa i gult eller turkost kan förstärka de effekterna.

Detta tyckte jag var roligt att läsa om, så jag sökte vidare och fick fram de andra färgernas påverkan:

Grön:
Uppfriskar och har en avslappnande effekt. Lindrar stressymptom och huvudvärk. Befrämjar försoning.

Röd:
Motiverar, uppmuntrar och "ger fart". Befrämjar vitalitet och känslan av välbefinnande. Inverkar på blodomloppet och lungorna.

Orange:
Står för styrka och hektiskhet.

Vinröd:
Inviterar till trivsel.

Brun:
Inger trygghet.

Faktan kommer härifrån. Det finns så mycket att läsa om och man kan inte riktigt veta vad som är sant. Jag har t.ex. alltid trott att den röda och vinröda färgen skapar agressivitet/irritation medan det här står att den inviterar trivsel. Jag tror även att det kan vara svårt att veta eftersom varje människa är så olika och att varje individ kan uppleva det olika. Eller vad tycker ni? :)

Kommentarer
Postat av: N

åh vilken fin bloggdesign! Är bilderna som du har använt i bloggen, i designen, dina egna? Alltså fotograferat dom själv? =)



Kram

2010-03-16 @ 01:49:59
URL: http://walkthewalkk.blogg.se/
Postat av: N

aah okey dom e sjukt fina! Går du i medieprogrammet i skolan?

2010-03-16 @ 18:03:21
URL: http://walkthewalkk.blogg.se/
Postat av: Mona svarar

N: Tack så hemskt mycket! Ja, det är jag som har fotograferat bilderna. :) Kramis

2010-03-16 @ 18:11:23
URL: http://noonas.blogg.se/
Postat av: Mona svarar

N: Hehe nej, jag går inte på gymnasiet längre, men jag har hållt på med foto i lite mer än 6 år så jag har utvecklats rätt så mycket själv, och så har jag läst fotokurser också. ;)

2010-03-16 @ 18:12:40
URL: http://noonas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback