Tre element som styr våren och sommaren
Nu har våren börjat komma i Malmö. Solen kommer fram då och då men allt fler har redan börjat plocka fram vårkläderna.

För några dagar sedan läste jag i en tidning vilka färger som kommer att uppmärksammas i vår, och det är nämligen tre färger som kommer från de fyra elementen: hav, jord, luft och eld. Luft finns inte riktigt som färg men de andra kan ni nog redan listat ut. Hav (blått), jord (beige, brunt, krämigt) och eld (orange, gul, röd).

Personligen älskar jag alla färger, dock skulle jag nog aldrig valt att klä mig i en färg från topp till tå. Det tycker jag är ganska fult! Ska jag t.ex. klä mig i blått så väljer jag en blå kjol/blus och matchar det med något vitt plagg och blå små detaljer (accessoarer etc.). Se bilderna ovan som exempel. ♥


Vilka färger föredrar du till våren/sommaren? :)

Arkitekten i Alanya


Photo: All photos are taken by me!

När jag var i Alanya förra sommaren la jag märke till något häftigt, nämligen att alla hus är byggda på ett väldigt coolt sätt. De ser inte ut som de klassiska husen nästan överallt, t.ex. med tegelstenarna, kvadratiska fönster och tråkiga färger. Tvärtom! Där kan du se hus av olika färger och former. Se på bilderna ovan! Fönstrena har helt olika former, t.ex. femhörniga, rektangulära m.fl. Dessutom finns det en rad olika mönster på, t.ex. prickiga och randiga. Detta är bara en del av vad jag såg, det fanns så mycket mer coola byggnader att se. Där är till och med fler låghus än höghus, tycker det är mysigt med låghus faktiskt. ;)

Jag tror nästan att det finns coola byggnader överallt i Turkiet. Speciellt turiststäderna och Istanbul.

Photographs


All I've got, all I've got
All I've got are these photographs
All I've got, all I've got
Is nothing without you, you, you
Got nothing without you, you, you
Got nothing without you

...

All I've got are these photographs
I remember when I used to make you laugh
I don't wanna be stuck in the past
But you're all that I have that I had
And I don't wanna lose what we built this far
This is me and you, you're my superstar
I'd give anything, baby here's my heart
My heart, my heart


27 Mars 2010Vilken grå lördag det är idag. Solen har gömt sig någonstans bakom de grå molnen och det har regnat i princip hela morgonen. Boring. Annars har jag bara njutit av solen de senaste två dagarna. Sååå härligt det var måste jag säga! Det var runt +16° på solen.

På torsdag var jag ledig så jag satt och fotade framför solen. Började längta till sommaren då, för då kan jag vara ute och fotas med något härligt gäng. Bilderna blev i alla fall awesome!! Ska försöka visa er dem sen. På fredag var jag på högskolan, efter alla föreläsningar satt jag ute med friends och njöt av solen, vädret var helt amazing!

Sousse


Vill du åka på semester men tvekar på grund av restiden?
Då behöver du inte oroa dig! Det finns gott om resmål till solsäkra klimatländer där du kan koppla av under din semester. Ett av dem är Tunisien med den korta restiden som är mindre än fyra timmar.

Tunisien är ett litet land som bjuder på många roligheter för såväl individer som barnfamiljer. Den består av många orter som du snabbt kan åka till. Den vanligaste och modernaste av dem är storstaden Sousse. Dit kan du åka för att få se kulturstaden men samtidigt för att bada i de långa sandstränderna och njuta av den charmerande atmosfären.

Jag har faktiskt åkt till Sousse ett par gånger och jag har alltid tyckt att det är lika trevligt. Det positiva med Sousse är hur rent det är överallt, man ser knappt kackelackor och sånt som jag tycker är dö-äckligt, haha! Sousse är även den stad som passar såväl personer som vill koppla av och få lugn och ro, och de som tycker att det är lite trevligare med sällskap och kvällsnöjen. Ett extra plus är arkitekten och naturen samt sandställena där du kan bland annat bada, åka på en båttur m.m. Båtturen har jag faktiskt också provat flera gånger och det kan jag rekommendera till max! :D

Det kommer fler inlägg senare om andra orter i Tunisien. Kika gärna på videoklipper så att ni får en större upplevelse av hur det är. :)

Källa: Video och bilder från Fritidsresor.se

Türkçe

Svenska - Turkiska (ett samtal)

Hej - Merhaba
Hur mår du? - Nasilsin?
Jag mår bra - Iyim
Och du?/Du då? - Ya sen?
Så där/si och så - Söyle Böyle
Hur mår ni? - Nazilsiniz?
Jag mår också bra - Ben de iyim
Och ni? - Ya siz
Javisst/okej/bra så - Tamam
Så är det - Öyle
Vad heter du? - Adin ne?/Isminiz?
Jag heter Mona - Adim/Ismim Mona
Var kommer du ifrån? - Nerelisiniz?/Nerelisin?
Jag kommer ifrån... - ...Iiyim
Var bor du? - Nerede oturuyorsunuz/oturuyorsun?
Jag bor i... - de/da/te/ta oturuyorum
Hur gammal är du? - Kaç yasindasiniz/yasindasin?
Jag är ... år gammal - ...yasindayim
Kan du prata turkiska? - Türkçe biliyor musunuz?/Ingilizce biliyor musun?
Jag kan prata/kan inte prata... - Biliyorum/Bilmiyorum
Förstår du? - Anliyor musunuz?/Anliyor musun?
Jag förstår/Jag förstår inte - Anliyorum/Anlamiyorum
Jag kan/Jag kan inte - Biliyorum/Bilmiyorum

Fortsättning följer...

Detta är säkert inte 100% korrekt men det är i alla fall vad jag har läst och lärt mig hittills. Vill du rätta till det så får du gärna göra det genom att kommentera eller maila mig. Önskar du ett annat språk så får du gärna säga till. Dock kommer jag endast att skriva ner "grunderna", alltså de viktigaste orden/meningarna inför en resa då jag själv inte kan alla språk. :)

23 Mars 2010

Hej allihopa!
Vilken dag det har varit alltså. Helt underbar.
Jag började dagen med att få en liiite längre sovmorgon. Sedan fixade jag mig och tog bussen till centralen. Där mötte jag tjejerna som jag skulle åka med hem till Jaquelin. Vi hade det supermysigt, åt frukost och snackade en stund. Sen var det dags att plugga och då höll vi på till ett. Åkte sedan hem och då var klockan plötsligt snart två. Lagade middag och fick ett samtal från gamla, goda vännen Yasmin som ville att vi skulle ut. Jippie sa jag och började skynda mig. Plötsligt skulle allting vrida sig åt andra sidan jorden och inte bli som jag ville. Damn, tänkte jag. Varför just nuuuu?!?!%% I alla fall, förlåt tjejer, men vi måste ses i alla fall! Saknat er en massa kilo, hehe. ;)

Efter detta har jag bara stressat. Det händer så mycket viktigt imorgon och på fredag, so that's why. Men jag får hoppas på att det löser sig, wish me luck! :)

Jag har märkt att jag inte riktigt kan komma igång med bloggskrivandet nu. Har så mycket på huvudet som jag vill skriva ner och inspirera er med, men jag kommer inte riktigt igång, vad ska först börja med? Resor? Mode? Arkitekt? Foto?? Ni får gärna komma med egna förslag.

Vi hörs imorgon (om Gud vill), kramar. ♥

22 Mars 2010

Hej solstrålar! Allt bra med er? Jag mår bara finfint. Dock har jag varit väldigt upptagen förra veckan och det drog verkligen ner på bloggandet som ni ser. Jag hade fullt upp med studierna so that's it. Men idag är det måndag och en ny strålande vecka som jag ser fram emot. Den här veckan har jag inget stort och jätte viktigt som ska göras utan jag kommer att börja med något annat roligt. Mer kommer ni att få se senare. ;)

Under helgen kunde jag inte låta bli att gå på en föreläsning som handlade om olika resmål där bl.a. Turkiet, Thailand och Spanien ingick. Så jag drog mig dit för att kolla på allt som lät så himla intressant. Där lyssnade jag väldigt noggrannt på allt, samlade olika broschyrer och fick med mig miljontals idéer, inspiration och kunskap. Det var verkligen värt det. Jag blev så himla glad av att se de glada människorna som spred värmen ifrån sig, bara att få prata med dem fick mig att känna att jag var på ett annat land, haha. Jätte roligt var det i alla fall. Jag hoppas på att det kommer finnas fler sådana föreläsningar i Malmö! :D

Photography

A good snapshot stops a moment from running away.  ~Eudora Welty


Nu har jag lagt till ytterligare en ny kategori för dikter och citat.

 


A'oul AnsakCarole Samaha har gjort ytterligare ett videoklipp för en av hennes nyaste låtar. Låten är fin (framförallt den lugna musiken!), but the location is so much nicer, right?! Jag skulle vilja åka dit för att plåta under en hel dag/flera dagar utan att tröttna. Dessutom är jag så förtjust i hav och himmel, de är väldigt dramatiska och magiska, tänk att det finns en helt annan värld på jorden liksom...som bara havsdjur kan leva i? Det tycker jag är väldigt coolt. :)

Färgen på dina kläder spelar rollFärgen på våra kläder, inredningsprylar och väggar påverkar faktiskt vårt humör ibland. Och vem vill inte känna sig lycklig och lugn? Men hur gör man då för att uppnå den känslan av att vara hel? Jag läste några tips av färgteraputen Constance Hart där de beskrev de vanligaste färgerna:

Blåviolett: Blåviolett mjukar upp och lugnar nervsystemet och hjälper oss att få ro i sinnet. Den får oss att känna oss mer redo och bestämda liksom att inta en mer meditativ sinnesstämning. Den färgen på muggar, tallriksunderlägg, kuddar och blommor kan göra skillnad.

Gul: Gult skapar fysisk värme, hjälper oss att bearbeta tankar och att slåss mot tvivel och förvirring. Det är också en bra helande kraft mot depression och låg självkänsla.

Turkos: Det turkosa stråket stärker och hjälper immunsystemet. Att bära en vacker kappa i gult eller turkost kan förstärka de effekterna.

Detta tyckte jag var roligt att läsa om, så jag sökte vidare och fick fram de andra färgernas påverkan:

Grön:
Uppfriskar och har en avslappnande effekt. Lindrar stressymptom och huvudvärk. Befrämjar försoning.

Röd:
Motiverar, uppmuntrar och "ger fart". Befrämjar vitalitet och känslan av välbefinnande. Inverkar på blodomloppet och lungorna.

Orange:
Står för styrka och hektiskhet.

Vinröd:
Inviterar till trivsel.

Brun:
Inger trygghet.

Faktan kommer härifrån. Det finns så mycket att läsa om och man kan inte riktigt veta vad som är sant. Jag har t.ex. alltid trott att den röda och vinröda färgen skapar agressivitet/irritation medan det här står att den inviterar trivsel. Jag tror även att det kan vara svårt att veta eftersom varje människa är så olika och att varje individ kan uppleva det olika. Eller vad tycker ni? :)

15th March 2010God morning sunshines! ♥ Gud vilket vacker väder det är här i Malmö. Solen skiner och det är så ljust och fint. Tycker ni inte det? ;)

Jag är "ledig" idag och sitter här i köket och har precis ätit färdigt min frukost. Snart ska jag börja planera veckan och plugga lite smått. Att sitta här i köket och plugga/planera/fundera älskar jag att göra! Jag tycker att vårt kök är så ljust och det kommer så mycket ljus in här så man blir bara pigg och glad av det. :D

Nu ska jag börja plugga lite här innan det är för sent. Vi hörs ikväll!

Från Cubus.com

De här snyggisarna skulle jag vilja ha till sommaren. Ljusa och med mönster, perfekt för mig! ;)


Den minnesfulla lappen

Vilken skön söndag det har varit! Vi har tvättat kläder, städat, gjort oss fräscha och duschat. Nu känns det så himla skönt! Alldeles strax ska det lagas pannkakor, mumsfillibaba! Hoho... Sen börjar Ezo Gelin och man sitter framför tvn som vanligt.

Måste bara säga att jag hittade gamla papper som jag och mina fina vänner skrivit när vi gick på högstadiet och gymnasiet. Det var så roligt att läsa dem, jag kom på våra fina minnen tillsammans, satt och garvade ihjäl mig när jag läste dem, haha!  Pappret som jag hittade idag (den låg bland våra kokböcker i köket, jag fattar inte hur den kan ha hamnat där, haha!) var som jag skrev på praktiken en dag. Jag praktiserade på en förening med en vän och vi hade väldigt roligt tillsammans. En dag kom en thailändsk städerska dit och vi började prata med henne medan hon jobbade (och/eller på pauserna), hon var så trevlig! Så vi frågade henne om hon kunde lära oss några ord på thailändska, och det gjorde hon! Jag som älskar att lära mig nya språk frågade hela tiden. Det var så roligt att höra. :)

Så här stod det på pappret:

Svenska - Thailändska (uttal)
Hur mår du? = Sabajdi mei
Mitt namn är = Chan chu _____ .
Vad heter du? = Kon shilalai
Hej/Hej hej = Sawan dika/sabadika
Te = Cha
Tack = Kapkunka
Bra = Di ma'a, Sabajdi mei

Det var alltså det hon hann lära oss, och jag hoppas att hon har lärt oss rätt haha!


Här är den minnesfulla lappen. Vi satt och stämplade brev just då. :)

Ps. Från och med nu ska jag starta en ny kategori som heter MiniSpråkis. På den kategorin hade jag tänkt skriva upp några vardagliga (viktiga) ord på olika språk som kan vara nödvändiga för dig som ska åka till ett land med annorlunda kultur. Låter det bra? ;)

Fika


Den här lördagen har jag spenderat med familjen. Vi har fikat en massa gott bl.a. kladdkaka som bakades imorse, hehe, saft m.m. Gottis! Alldeles strax ska vår favoritserie börja och då ska vi bänka oss framför tvn. ;)

Laily LailEn härlig låt som jag inte kan få nog utav. :)
Det sägs att videoklippet är inspelat i Marocko, Marakesh, en fin stad. :)

Nytt objektivHallelujah haha. Min kamera är äntligen tillbaka! Jag fattar inte hur jag har orkat vänta så länge. Tre veckor kändes fan som tre år. Men nu ska jag ta igen allt jag missat och fota fullt ut. Längtar till sommaren för då kommer vi få finare natur och finare bilder. :) Dessutom köpte jag ett nytt objektiv för två veckor sedan. En som jag länge drömt om. Igår fick jag äntligen testa den och jag måste säga att jag är väldigt nöjd och jag tackar Gud för det. Någon som har lust att bli plåtad nu? :P Haha...


11e Mars 2010

Oj oj vilken dag alltså! På morgonen möts jag av världens haltaste mark. Först så trodde jag att det var bara vid vårt hus så jag tänkte "äsch det kommer säkert gå bra!". Men nej. Det var över hela Malmö! Jag såg flera stycken som halkade imorse, allt från cyklister till vanliga människor som var ute och gick. Och stackars de som hade bråttom och inte kunde springa utan att ramla. Det var med andra ord katastrof imorse, haha!

Sen hade jag världens längsta föreläsning. Efter det träffade jag upp en vän för fika. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det var skoj att träffa dig igen Z! :) Sen skyndade jag mig till ...ja någonstans. Berättar mer på ett annat inlägg. ;)

Hur gick det för er Malmö-bor imorse? Halkade ni? Hehe... :P

Bloggdesign fixad
För några dagar sen fixade jag en ny design åt min lillasyster. Precis allt efter hennes önskemål. ;) Checka in den här.

10 Mars 2010

Det är alltså den tionde mars tvåtusentio idag och jag har tio kapitlar kvar att plugga på matematikboken. *Suck* Har försökt plugga i två dagarna nu, men det går inte! Känner mig alldeles för seg. Kanske håller jag på att bli sjuk? :S Nej usch! Jag har liksom gjort alla småuppgifter som ska göras, men jag kommer inte igång med matematikboken. Får väl skylla på att den är för gammal och tråkig och komplicerad. :( Aja, vi får se hur det går.

Imorgon ska jag ha en låång föreläsning, sen ska jag träffa upp en vän! :)


Ehhh detta inlägg skulle ha publicerats igår! -.-

BåtresanHär kommer min fjärde videoguide från Alanya. Den här gången handlar det om båtresan i det stora kristallblå havet. Enjoy! ;)

Godmorning!


Såhär såg mitt första snygga arbete ut. :)

Här sitter jag alldeles pigg (eller inte) med min mumsiga frukost. Den består av varm mjölk och nybakade bullar. Mums! Jag ska sitta och skriva ett arbete och sedan räkna en massa kapitlar på matematikboken. Låter roligt va? NOT.

LovesoundFavoriterna på min Ipod just nu:
Malish Ba3dak - Tamer
D7ketha Mabethazarsh - Tamer
Handoos - Ahmed Ft. Mahmoud Esseily
Ehsas Gharib - Ahmed Ft. Mahmoud Esseily
El Donya 2alaba - Ahmed Fahmy
Yalli Ghayeb - Ahmed Fahmy
Yanayim Yanayim - Babutsa
Yürü Yüregim - Gökhan Tepe
Amazing - Kayne West
Hard - Rihanna Ft. Jeezy
Rude Boy - Rihanna7th March

Min söndag har varit tråkig. Den har bestått av städning och huvudvärk. Typiskt söndagar...
Men what to do?! Nothing!
Sen har jag även gjort en webdesign, eller jag håller egentligen fortfarande på. Det kommer ta lite tid då jag har studierna vid sidan om. Men jag ser verkligen fram emot det! Jag visar er såklart resultatet senare Inshallah. :)

Snart ska jag sova för imorgon har jag en lång och jobbig dag framför mig. God natt!

Sharm Elsheik


Bilder från Fritidsresor.

Sharm Elsheik är Egyptens vackraste och mest lockande semesterorter. Orten ligger på Sinaihalvöns sydspets vid Röda havet och har just nu 27° varmt! Där är dyktning det allra populäraste. Kan man inte dyka så erbjuds sportdykarutbildning, fortsättningskurs och ett paket för de som redan har certifikat. Är man sugen på lite shopping så kan man åka till Sharm Elmaya som är den äldsta delen av Sharm Elsheik. Där kan du köpa allt från doftoljor till levande djur. Det finns så mycket att göra i den här lilla staden, läs mer på Fritidsresor.

Hit har jag längtat att åka sen några år tillbaka. Jag är en Egypten-älskare och skulle aldrig tacka nej till en resa dit.

HandoosLyssnar på den här fina låten samtidigt som jag håller på att göra något roligt. Ska alldeles strax visa er. Kan ni gissa vad det är för något? :)


"Handoos, mayhmnash kalam, la alnas wala alfolos, w adina aho 3arfin mafish garh malosh dawa..."

Trevlig Fredagskväll!Nu ska jag mysa framför tvn med familjen. Bjuder på den här bilden samtidigt som jag vill önska er en trevlig fredagskväll. Vi hörs!

A Big Bag


För ett tag sen hittade jag den här fina väskan. Minns tyvärr inte vart jag hittade den (Säg gärna till om du vet!). Tycker att den passar utmärkt till högskolan. Dock var den väldigt dyr. Den kostade cirka 10 000 kr om jag minns rätt.


Update: Jag vet att det är en Mulberry, men jag minns inte vilken WEBBSHOP det var jag hittade den!

Nu har jag också röstat!Ja rubriken säger allt egentligen, men jag har varit och röstat idag. Måste säga att det var ganska komplicerat för mig som nybörjare haha. Annars gick det väldigt bra. De som inte röstat kan fortfarande göra det under helgen. :)

Ville egentligen fota mitt snygga finger, men jag har ingen kamera just nu :(, så jag var tvungen att låna bilden härifrån. Redigeringen har jag gjort. ;)

Sol i MalmöVilket hääärligt väder vi har haft det här nere i Malmö.
Håller ni inte med alla malmöbor?

Solen sken och värmde och termometern visade -4°. Jag försökte dock ignorera minusgraderna och njöt istället av solens värme. Det kändes som att det var evigheter då jag sett solen skina, det har ju varit mörkt ute väldigt länge, och idag så lyste det så fint hemma. Så skönt...

Todays list

Dagens humör: Längtan

Dagens mående:
Stressad

Dagens borde:
Skriva mitt arbete!!

Dagens frisyr:
Hästsvans

Dagens smink:
Inget

Dagens klädsel:
Har min pyjamas nu, haha!

Dagens planer:
Plugga

Dagens materiella vill ha:
Min kamera!! :(

Dagens fundering:
När ska jag hinna plugga?

Dagens beroende:
Musik

Dagens tråkigaste:
Ingen serie :/

Dagens längtan:
Fortfarande min kamera...

Dagens superlängtan:
Superduperlängtar till nästa resa så klart, och sommarlovet!! ^^

Dagens tidning:
Metro haha...

Dagens låt:
Ahmed Fahmy och Mahmoud Esseily har spelats om typ hundra gånger, jag hittade precis två låtar som de har sjungit tillsammans, riktigt bra. Lyssna här och här!

Lista från Kenzas.se

 


Det här inlägget skulle ha publicerats igårkväll, men på ett konstigt vis hamnade den i utkast istället. :S

 


Favorites from Yesstyle
För ett tag sen tjatade jag om söta skjortor och blusar.
Nu har jag hittat de perfekta, precis så som jag vill ha dem!! Se bilderna ovan.

De jag gillar absolut mest är den andra (den röda, räkna från vänster) tredje, sjunde, åttonde, tionde och tolfte skjortan samt den rosa kjolen (på bild fyra) såklart! Det är alltså mina älsklingar som jag är beroende av. Det är bara ett plus om jag hittar de andra onämnda bilderna också, haha. Dessa hittade jag alltså från YesStyle, dock är de alldeles för dyra.

Någon som vet vart man kan köpa liknande? :)

 

Tiger EyesMichelle Phan
har nog nämnts någon gång på bloggen. Jag tycker att hon är väldigt duktig!! Inspirationen till mina fotograferingar kommer mestadels av henne. Bland annat av det här videot. Det enda som saknas är nog våren och sommaren. När den är här så ska jag (om Gud vill) fixa olika fotograferingar som jag har fantiserat om i evigheter. :)

Yalli GhayebÄlska videot. Älska platsen. Älska musiken. Älska texten. Älska rösten.

Älska Ahmed Fahmy! ♥

First MarchFörsta mars idag. Det borde vara vår nu. Blommorna ska blomma och gräset bli grönt. Men här är all träd naken och hälften av gräsytorna är begravt i vit snö. Nice! Jag fick ett hopp under helgen, att snön skulle smälta för att det regnade så mycket. Men när det började snöa idag igen så var hoppet borta! Ahh..nog om det.

Jag har fullt upp denna veckan, det är mycket som ska göras. Dessutom har jag ingen "extrahelg" som jag brukar kalla det, utan det är fullfart hela veckan lååång. Jag ska göra två arbeten, ett som jag håller på med nu, ett imorgon, tentaplugg, en fältdag och många många läxor! Förutom allt det så har jag en massa att göra utanför studierna. :)