Resenär till Alanya? Här får du tips!

Jag får många frågor via mailen från personer som har frågor om bl.a. resmålstips. Alla frågor svarar jag så gärna på!

En fråga som ständigt dyker upp är om jag känner någon svensk i en stad (Ex. Kairo, Alexandria och Alanya) som känner till staden och som man kan lita på, ha som sällskap osv. Ska man åka till en stad där man inte känner någon blir man ofta lite nervös på hur man ska klara sig. Vissa vill gärna åka runt till olika ställen i staden för att utforska den medans man är på semester. Det kan man självklart göra med resbolaget man åker med, Fritidsresor brukar ha det i alla fall. Då kommer det oftast en stor buss (beroende på hur många det är som kommer följa med) som kör er till den plats ni har valt. Fördelen med det är att man känner sig trygg. Speciellt när det gäller fritidsresor eftersom jag själv har upplevt det. Någon svensk är alltid med och det känns alltså tryggare. Nackdelen är att det tar alldeles för lång tid, så varför inte ta en taxi till den platsen istället? Det går mycket fortare och ibland kan man även få det till ett billigare pris.

Då kommer frågan med vilken taxichaufför man ska åka, för att få den tryggheten och ett bra pris utan att bli "lurad"? Många taxichaufförer brukar nämligen oftast dubbla priset så fort de märker att man är turist, vilket de flesta känner igen. Men jag har ett tips till er som ska åka till Alanya! När jag åkte till dit förra sommaren lärde vi känna en riktigt trevlig man som är taxichaufför. Han är väldigt trevlig, god och ärlig och har respekt för turisterna. Dessutom tipsade han oss om väldigt många platser som han körde oss till, gjorde oss sällskap och gjorde resorna mycket spännande och roligare! Ett plus är att han kan bra engelska och t.o.m. lite svenska. :)

Ska du åka till Alanya och vill du veta mer om taxichauffören?
Skicka då ett mail till mig noonas.blogg@hotmail.com (eller en kommentar, glöm dock inte skriva mailadressen!!) så får du telefonnummret, namn m.m. så att du kan få tag på honom.


Vår Abi Ali :) ♥

Kommentarer
Postat av: Soror

Ooo Aloshiii :D ;):P HaAHAAHAHAHH

2010-02-16 @ 19:19:50
URL: http://soror.blogg.se/

Kommentera inlägget här:
(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller andra raderas)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback